Wat is online marketing en waarom is dat voor jou als vrouwelijke ondernemer belangrijk?

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 10:25

Blog Wat is online marketing en waarom is dat voor jou als vrouwelijke ondernemer belangrijk?

Als vrouwelijke ondernemer komt er veel op je af. Mogelijk laat jij een droom uitkomen of leef jij je droom al: het runnen van een eigen bedrijf! Uit ervaring weet ik dat ondernemen ontzettend leuk is, maar ook dat het niet vanzelf gaat. Om goed van de kant te komen is het belangrijk dat je nadenkt over jouw online marketing strategie. In deze blog leg ik uit wat online marketing eigenlijk is en vertel ik je waarom dit voor jou als ondernemer van belang is.

Marketing

De definitie van marketing is: alle activiteit die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. De verkoop kan tussen twee bedrijven zijn (B2B)  of tussen bedrijf en consument (B2C). Toen ik nog studeerde aan het HBO, heel lang geleden, had ik het vak marketing. Daarin kwamen termen als de 4 p’s in de marketingmix voorbij. De derde P betrof die van promotie: bijvoorbeeld adverteren, verkooppromoties in de winkel, publiciteit en persoonlijke verkoop. Het betrof eigenlijk voornamelijk offline marketing, want het internet was toen nog in ontwikkeling. 

Online marketing

Wat maakt marketing via internet nu anders dan de traditionele marketing? Online marketing is niets anders dan marketing dat zich richt op online promotie activiteiten om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. In de online wereld van nu kun je als ondernemer er niet omheen. Om met je bedrijf goed van de kant te komen, zul je moeten nadenken over jouw online marketing strategie. Je wilt tenslotte jouw producten of diensten verkopen en zonder online vindbaarheid en naamsbekendheid is dat verdraaid lastig.  

Marketing via internet biedt veel kansen. Het aantal contactmomenten met klanten is veel hoger en het is daardoor makkelijke om het contact met jouw klant te optimaliseren. Daarnaast is het eenvoudig veel informatie te verzamelen en zijn resultaten beter meetbaar. Als ondernemer ben je door het gebruik van internet beter in staat om je producten en diensten aan te bieden. Bovendien ben je beter op de hoogte van de wensen en behoefte van de klanten.

Het verschil met traditionele marketing zit in de gebruikte techniek en de kansen en mogelijkheden die hieruit voortvloeien. In de kern is het hetzelfde: de klant en haar wensen staan centraal!

Blog Wat is online marketing en waarom is dat voor jou als vrouwelijke ondernemer belangrijk?

Online marketing strategie

Vind je het lastig om een online marketing strategie voor jouw bedrijf te formuleren? Komt jouw bedrijf daardoor maar niet goed van de kant? Boek dan een 1 op 1 strategiesessie online marketing bij Studio Van de Walkant. Ik ga je op een praktische en motiverende wijze helpen om jouw eigen strategie te formuleren waarmee je direct aan de slag kan. Kom vandaag nog van de kant! Online marketing is leuk als het voor je werkt! Ik laat je dat graag ervaren! 

Blog Wat is online marketing en waarom is dat voor jou als vrouwelijke ondernemer belangrijk?

Tip: heb jij als ondernemer al een Pinterest bord met daarop al jouw favoriete blogs over online marketing, fotografie en social media? Pin de foto hiernaast rechtstreeks naar dat bord zodat je met gemak je favoriete blogs terug vindt.

Lees hier ook mijn andere blogs over online marketing, fotografie en social media of kijk bij mijn gratis downloads.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.