Eerste Hulp Bij Marketingtermen (EHBM)

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 18:27

Ik zal meteen maar bekennen… Toen ik zelf nog niet zo bekend was met alle facetten van online marketing duizelde het mij aan alle kanten. Trainers, marketeers, marketingbureau’s en ga zo maar door strooien met termen zoals SEO, funnels, conversie, i-branding, etc. Ik had geen idee waar ze het precies over hadden en dat maakte mij best onzeker. 

Voor mijn andere bedrijf Studio Deense Zomer wilde ik een verbeterslag maken op het gebied van marketing en dan is onzekerheid geen goed uitgangspunt. Tijd om het heft in eigen handen nemen door boeken te lezen over online marketing en door een studie Digitale marketing te volgen. In aanvang om mezelf zekerder te maken en hoe mooi dat dit leidde naar het ontwikkelen van mijn tweede bedrijf, Studio Van de Walkant. 

Kennis delen, adviseren en coachen is namelijk wat ik het liefste doe. In deze blog help ik je uit de brand op het gebied van een viertal marketing termen. Wat betekenen ze eigenlijk en wat is voor jou als vrouwelijke ondernemer van belang. Kortom, een lesje Eerste Hulp Bij Marketing (EHBM).

SEO

Search Engine Optimization, oftewel SEO, is een afkorting die je vast met enige regelmaat tegenkomt. Het betekent zoveel als het optimaliseren van jouw website door het verbeteren van interne en externe factoren om het bezoek naar de website op relevante zoekwoorden te verhogen. 

Het algoritme van een zoekmachine is een wiskundige formule die geheim is. Het is wel bekend dat een aantal componenten belangrijk zijn om dit algoritme te beïnvloeden. Dit zijn: techniek, tekst en populariteit. Door je op deze drie factoren te richten scoort je website beter in Google waardoor je hoger eindigt in de zoekresultaten. Hoe hoger je bedrijf in de zoekresultaten eindigt hoe groter de kans dat een potentiële klant op jouw website terecht komt. 

Conversie

Het percentage bezoekers dat overgaat tot een daadwerkelijke aankoop noemt men in de marketingwereld conversie. 

Uiteindelijk wil je als ondernemer jouw producten of diensten daadwerkelijk verkopen. Het doel van jouw marketing activiteiten is dan ook een zo hoog mogelijk conversiepercentage te realiseren. 

Funnel

De funnel wordt gebruikt om een beeld te krijgen van de stappen die een bezoeker op een website of in een webshop zet. De funnel is een soort denkbeeldige trechter die het surfgedrag op een website voor stelt. Hoe lager de websitebezoeker in de trechter belandt, hoe dichter hij bij een aankoop komt. Tegelijkertijd betekent dit vaak ook: hoe groter de kans dat hij alsnog afhaakt. 

Voor jou als ondernemer is het belangrijk om te zien waar bezoekers afhaken en om te proberen te achterhalen waarom dat gebeurt. Door mogelijke onduidelijkheden of twijfel weg te nemen, kan de omzet mogelijk aanzienlijk worden verhoogd.

I-branding

I- branding is het online creëren van merkwaarde. Merkwaarde wordt ook wel brand Equity genoemd en bestaat uit vier factoren: merkbewustzijn, merkloyaliteit, waargenomen kwaliteit en merkassociaties. 

De online wereld is enorm groot en het is een uitdaging om daarin als bedrijf of merk overeind te blijven. Om merkwaarde op te bouwen zijn verschillende tools beschikbaar zoals marketingcommunicatie en content.

Tip: heb jij als ondernemer al een Pinterest bord met daarop al jouw favoriete blogs over online marketing, fotografie en social media? Pin de foto hiernaast rechtstreeks naar dat bord zodat je met gemak je favoriete blogs terug vindt.

Lees hier ook mijn andere blogs over online marketing, fotografie en social media of kijk bij mijn gratis downloads.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.