Studio Van de Walkant Linda van der Wal Online marketing

Het mooiste compliment dat mijn vorige werkgever mij kon geven, kreeg ik: “We vinden het enorm jammer dat je vertrekt maar snappen het. Onze organisatie is nog niet klaar voor een creatieve denker zoals jij.”

Bijna 20 jaar werkte ik in verschillende functies voor de overheid. Zo werkte ik onder andere als communicatie-adviseur en projectleider en -adviseur. Binnen het bedrijf was ik voortdurend op zoek naar nieuwe afdelingen en functies waarin ik mijn creatieve ei kwijt kon. Regelmatig kreeg ik gezapige blikken als ik een idee op tafel gooide. Toen was ik nog in de veronderstelling dat ik kennelijk niet helemaal snapte hoe het in elkaar zat. Dat maakte mij wel eens onzeker, want kon ik het wel? De opmerking van mijn werkgever bij mijn vertrek, bevestigde dat wat ik inmiddels zelf ook had ontdekt. Mijn creatieve brein, gevoel voor communicatie en dienstverlening en behoefte om het verschil voor een ander te maken, kwam beter tot zijn recht in een bedrijf zonder belemmeringen. 

Studio Van de Walkant Linda van der Wal Online marketing

Op 1 mei 2021 startte ik daarom mijn eerste eigen bedrijf: Studio Deense Zomer. Dit bedrijf richt zich volledig op content creatie en heeft een directe koppeling met mijn Instagramaccount @deense_zomer. Ik kan hier mijn passie en creativiteit kwijt op het gebied van interieur, fotografie en schrijven en werk als influencer en blogger regelmatig samen met geselecteerde bedrijven.

"Online marketing is ontzettend leuk als het voor je werkt!"

Tijdens deze samenwerkingen ontdekte ik dat veel vrouwelijke ondernemers worstelen met online marketing en daardoor niet goed van de kant komen. “Ik heb een haat-liefdeverhouding met social media”, is een veelgebruikte uitspraak. Ook zag ik bedrijven die kostbare online marketing plannen lieten maken, maar vervolgens de praktische vertaalslag niet konden maken, waardoor ze met plan en al stuurloos ronddobberden. Deze waarnemingen wakkerden bij mij het vuurtje aan om ook op het gebied van advies en coaching in de wereld van online marketing iets te betekenen.

Ik richt me daarbij vooral op vrouwelijke ondernemers. Van nature vragen vrouwen minder snel hulp en neigen ernaar minder te investeren in zichzelf en hun bedrijf. Als vrouwelijke ondernemer herken ik dat natuurlijk maar al te goed. Inmiddels weet ik ook dat zaaien nodig is om te oogsten en dat je nou eenmaal niet alles zelf weet. Daarom investeerde ik de afgelopen jaren veel in zowel persoonlijke ontwikkeling als in het mezelf bekwamen op het gebied van online marketing en fotografie. Zo volgde ik kort geleden nog een HBO studie Digitale marketing.

Mijn doel is het bieden van praktische en betaalbare ondersteuning waardoor het voor iedere vrouwelijke ondernemer mogelijk is om op het gebied van online marketing van de kant te komen. Ik wil je laten ervaren dat online marketing een creatief proces is dat leuk is en dat het een positieve bijdrage kan leveren aan de (door)ontwikkeling van jouw bedrijf.

Met dat doel startte ik dit jaar mijn tweede onderneming: Studio Van de Walkant. Een combinatie van mijn achternaam Van der Wal en het spreekwoordelijke 'van de kant komen'. Om mijn eigen kennis op het gebied van marketing op te frissen volgde ik kort geleden de HBO opleiding Digitale marketing. Nu ben ik klaar om mijn kennis en ervaring met andere vrouwelijke ondernemers te delen. Ik bied onder andere 1 op 1 strategiesessies online marketing, beeldbank fotografie en social media op maat trainingen en workshops aan. Mijn uitgangspunt, dat ben jij en dat betekent dat ik flexibel werk en mij aanpas aan jouw behoeftes en wensen. Ik bied daarom geen standaard pakketten aan en werk volgens het principe "Jij bepaalt wat jij betaalt".

Ik, Linda van der Wal (46), woon samen met mijn gezin (man, twee dochters en een hond), in een dorp vlakbij Leeuwarden, de stad waar ik opgroeide. Ik kom uit een arbeidersgezin en had 0 ervaring met ondernemerschap. Nieuwsgierig als ik ben, stapte ik met een frisse blik en een flinke portie lef de wereld van ondernemen in. De beste keus ooit!